Foto instructies

Verkoop drie keer zo snel met goede foto's


Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Als koper wil je graag een zo goed mogelijk beeld krijgen van een item. Daarom zijn duidelijke foto’s cruciaal voor een goede verkoop. Lees hieronder onze tips voor de beste foto's.


Lever ons de volgende aspecten aan voor plaatsing op ons platform komt:3D aanzicht voor een duidelijk beeld

Als hoofdfoto van uw item willen wij graag een 3D aanzicht. Dit houdt in dat je het item, voorstaand links, vanuit de hoek fotografeert, waarbij de vorm perfect tot zijn recht komt. Let op: fotografeer dus niet vanuit een te hoog punt. Zak desnoods even door je knieën. Men krijgt dan al snel een duidelijk beeld van uw item.
Recht van voren en van boven

Fotografeer het item recht van voren, maar wel van een afstand zodat deze er in zijn geheel op past. Fotografeer het item ook weer niet té laag. Daarnaast zien wij ook graag een foto van de zitting van bovenaf genomen, zodat eventuele slijtage en gebruikssporen duidelijk zichtbaar zijn.
Details en bijzonderheden

Maak foto's van de details waaronder de stof / het leer en breng eventuele bijzonderheden zoals gebruikssporen in beeld. Het merk in beeld

Waar mogelijk fotografeer het merklabel en indien van toepassing het certificaat zodat we de authenciteit kunnen achterhalenLet bij het fotograferen van deze gevraagde aspecten op de volgende dingen:

 


Maak gebruik van helder daglicht

Maak foto's met voldoende daglicht. Zorg ervoor dat het item in voldoende licht staat zodat men de juiste indruk krijgt van de kleur. Voorkom overbelichting of een te donkere foto.
Fotografeer nooit tegen een raam in. 
Fotografeer alleen wat verkocht dient te worden

Plaats geen items voor of op het item. Als u bijvoorbeeld een eettafel wilt verkopen dienen er geen stoelen omheen te staan. Of wanneer u een bank wilt verkopen, en er liggen uw favoriete sierkussens op welke u wilt behouden, dienen deze niet mee gefotografeerd te worden.